Sommarens nyheter i Teams

Under sommaren har det kommit ett antal nyheter i Microsoft Teams. Som vi nu börjat lära oss så håller inte Microsoft tillbaka, utan man pumpar ut nya uppdateringar och funktioner. Här berättar vi om några av sommarens nyheter i Teams.

Förbättringar

Några förbättringar som kom i början av sommaren är du  nu på ett enklare sätt kan anpassa bakgrunden i Teams, att dina senaste konversationer och fästa kanaler och chattar även syns när du arbetar offline samt att det finns möjlighet till ökad sekretess för deltagare som ringer in till ett gruppmöte. Du kan numera dölja telefonnumret så att det ej syns för deltagare utanför organisationen. Användarupplevelsen för Mac-användare som ansluter till ett möte via Safari är förbättrad. Tidigare har man varit tvungen att ringa upp ljudkonferensen men nu kan man använda enhetens inbyggda mikrofon och högtalare för att prata och lyssna i ett Teamsmöte.

Fler användare

Nu kan upp till 300 deltagare vara med på ett samtal i Teams och skicka meddelanden i möteschatten. Om du använder livehändelse istället kan du nå ut till 10 000 användare med möten, företagspresentationer, webinarer etc. Läs mer om det här.

Kanaler

Några nyheter som berör kanaler är att det nu är lättare att göra riktade sökningar i både kanaler och chattar. Gå till chatten eller kanalen, tryck Ctrl + F och skriv vad du vill söka efter. Det resultat du får är från den kanal eller chatt du söker ifrån. För att göra samma sak i Mac skriver du istället CMD + F. Det är nu också lättare att skapa kanalmöten genom att direkt längst upp i fönstret klicka på möte. Genom att klicka på (i) längst upp i till höger kan du ta reda på vem publiken är i en viss kanal.Du får avsnittet Om, en lista över alla medlemmar som har tillgång till kanalen och även en lista på personer som nyligen bidragit i kanalen.

Mötesalternativ

Mötesalternativ innehåller nu mer kontroll för dig som anordnar ett möte. Du kan kan avgöra om du vill att alla deltagare (inklusive din egen organisation) ska vänta i lobbyn vid uppstarten av ett möte. För den som ansluter till ett möte via länk finns nu också tydligare alternativ. Ansluta med Windowsappen, via webbläsaren eller via Teamsappen, En annan bra funktion är att du kan visa och ladda ned din deltagarlista för uppföljning efter mötet. En annan bra funktion är att du kan välja att spela in dina möten och också dela dem senare och mer personer som ej haft möjlighet att närvara.

Här hittar du tidigare artiklar vi publicerat om Teams

Läskvitton, handuppräckning och andra funktioner i Microsoft Teams

Uppdateringar och nyheter i Microsoft Teams

Tips för digitala möten i Teams

Kom igång med Microsoft Teams

 

Här hittar du bra länkar och resurser om Teams från Microsoft

Teamsbloggen

Rundtur i Teams

Onlinemöten i Teams

 

Hjälp med Teams?

Behöver du och din organisation hjälp att komma igång, eller komma vidare med Teams? Tveka inte att höra av dig till oss på Smiling Workplaces. Vi hjälper dig och dina kollegor att komma igång, mötas och samverka i Microsoft Teams.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette har stor erfarenhet av lösningar i Microsoft 365 och SharePoint. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.