Moduler i SharePoint

En modul är en färdigpaketerad lösning i SharePoint som du kan lägga till ditt paketerade intranät  eller installera som en fristående lösning – du väljer det som passar dig och din verksamhet bäst. Vi på Smartsmiling har ett antal moduler som tillkommit utefter återkommande kundbehov. Vårt intranätpaket Intranät360 innehåller några av modulerna nedan och kombineras ofta med flera av dem.

QMS

Med hjälp av QMS-kvalitetssystem i SharePoint skapar du en gemensam yta för att visualisera och tillgängliggöra processer, styrande verksamhetsdokument, beskrivningar och rutiner. Med SharePoint som nav uppfyller QMS grundläggande kraven för en ISO-certifiering.

På Jobbet

Med vår På Jobbet-lösning kan era anställda kan snabbt hitta relevant information samlat på ett och samma ställe. Genom att publicera informationen centralt  kan användarna vara trygga med att informationen är korrekt och uppdaterad. En sökfunktion underlättar sökning efter begrepp samtidigt som informationen är sorterad under kategorier.

OnBoarding

Med hjälp av modulen OnBoarding får ni ett bra stöd och kontroll processen kring att ta in nya medarbetare i organisationen. Vi tror att det kommer att bidra till en bättre upplevelse för både den nyanställde och för de som ansvarar föraktiviteter kring inrullning av nya medarbetare.

Avtalshantering

Med hjälp av Smartsmilings modul för Avtalshantering nyttjar du inbyggda funktioner i Microsoft 365 för att ha bästa kontroll och översikt över dina och din organisations kontrakt och avtal. Missa inte viktiga datum för omförhandling eller avslut. Notifieringar går till ansvariga. Integrera modulen med en tjänst för signering så kan du hantera hela kedjan från början till slut. Vid skapande av offerter och avtal tillhandahåller du rätt mallar till dina användare. Du kan hantera olika typer av avtal som  personal-, kund- och leverantörsavtal i lösningen.

Nyheter med arkiv

Med vår modul Nyheter kan du skapa och hantera olika kategorier av nyheter på ett och samma ställe. Vår lösning bygger på standard SharePoint nyhetshantering men tillför möjligheten att använda kategorier, att fästa nyheter och olika vyer för presentation. Du kan också välja att fästa nyheter som huvudnyheter och lyfta dem i nyhetslistan på ditt intranäts startsida. Arkivet har förutom standardfiler även  filter anpassar efter dina kategorier och vi kan visa mer infomation kring nyheten än vad standardfunktionen gör.

Personalkatalog

Vår lösning Personalkatalog med personalsök i SharePoint förenklar för dig att hitta rätt personal samt underlättar för dina anställda att uppdatera information om sig själva. Använd modulen t ex för att presentera nya kollegor etc på intranätet. Det kan också vara trevligt att slumpa fram en ny medarbetare på en sida varje gång den laddas. Verksamheter som har geografisk spridning brukar tycka att det är en trevlig funktion. Det är snabbt och lätt att söka och hitta information om dina kollegor också. Komplettera den med vår födelsedagskalender som håller reda på dina anställdas födelsedagar.

Driftmeddelanden

Med vår lösning driftmeddelanden i SharePoint kan ni kan visa tidsstyrda  driftmeddelanden, störningar, notifieringar och varningar på ert intranät. Era användare får tillgång till alla meddelanden på till exempel intranätets startsida eller på en samlingssida för driftmeddelanden. Meddelandena tidstyrs med start och sluttid de ska visas. Driftmeddelanden gör det möjligt att nå ut med annan typ av information än typiska nyheter och genom att använda denna funktion håller du nyhetsflödet renare. De syns också bara så länge de är aktuella. Med olika färger och placeringar efter grad kan man också vara tydlig i sin kommunikation.

Semesterlista

Håll ordning på och hantera ledighetsansökningar med vår modul semesterlista. Låt användare registrera sina önskemål via ett formulär och berabeta sedan önskemålen i en lista. Gör eventuella justeringar och godkänn sedan ledigheter på samma ställe. Fastlagd semester visas i en kalendervy för översikt. Du kan även kombinera semesterkalendern med en sk jour- eller beredskapskalender, som en vy,  för att visa vilka som har jour respektive beredskap under er semesterperiod.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Vill du ha hjälp att komma igång med samarbete och samverkan i Microsoft 365? Hör av dig. Vi har verktygen och metoderna för dig att komma igång och nyttja verktygen på ett bra sätt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.