Ett intranät som gör det lätt att göra rätt

Med Smartsmilings hjälp kan du få ett intranät som gör det lätt för dig och dina kollegor att göra rätt. Ett intranät och en digital arbetsplats ska vara till stöd och hjälp för dina olika medlemmar av organisationen. Olika målgrupper och intressenter har olika behov men också olika möjligheter. Vi tror på en demokratiskt intranät som ger möjligheter att nå information och kommunicera på olika sätt och via olika enheter. Ett intranät som gör det lätt att göra rätt. ett intranät och en digital arbetsplats som ger utrymme för dig och din organisation att fortsatt utvecklas framåt.

Ett intranät som är

 • Modernt
 • Responsivt
 • Anpassningsbart
 • Framtidssäkrat
 • En integrerad del av din digitala arbetsplats
 • En verktygslåda med verksamhetsstöd många redan betalar för – Microsoft 365
 • Integrerat med mejl och Officepaketet
 • Lätt att anpassa efter målgrupp och roll
 • Tillgängligt
 • Säkert

Don efter person

Med  ett intranät baserat på SharePoint och Microsoft 365 och tydliga roller för användarna kan du skapa det stöd olika delar av verksamheten behöver. Låt delar av  gränssnitt och innehåll anpassas utifrån dina kollegors roll och funktion i verksamheten. Många lever efter devisen att alla ska kunna se allt, det kan de få göra men välj vad du presenterar och gör tillgängligt när din kollega ansluter till intranätet och den digitala arbetsplatsen. Målgruppstyrt innehåll, en egen sida för det just den medarbetaren följer och arbetar med. Och varför inte låta dina kollegor lägga till egna länkar i sin egen länklista om behovet finns.

En annan fördel med ett modernt intranät i SharePoint och med apparna i Microsoft 365 är att det är tillgängligt från olika typer av enheter. Låt varje person jobba på det sätt hen föredrar och som passar bäst utefter roll och förutsättningar.

Appar en del av intranätet

Ett intranät eller en digital arbetsplats är idag så mycket mer än en intern webbplats. Det finns appar med olika typer av verktyg men du har också stor användning av Microsofts appar för din arbetsplats. Allt finns tillgängligt och är lätt för dig och dina medarbetare att använda. Intranätet och samarbetet är tillgängligare än tidigare. Riktade appar gör det lätt att utföra de uppgifter du vill utföra och från vilken enhet som helst.

Automatisera mera

Med hjälp av Powerplattformen automatiserar du flöden och upprepade arbetsuppgifter på ett förhållandevis enkelt sätt. Sätt påminnelse- och omförhandlingsdatum på avtal, gör en semesterlista med godkännande för din semesterplanering, lägg till godkännande eller signering på olika styrande dokument, anpassa formulär och inmatningar för verksamheten, stöd för On- och Offboarding etc . Det finns mängder av nyckelfärdiga flöden att använda, hittar du inget så anpassar du enkelt ett flöde att hjälpa dig och din verksamhet. Läs mer om Powerplattformen här.

Identitet och roller

Grunden till den digitala arbetsplatsen är att identifiera och hantera roller och målgrupper. Automatisera hanteringen och se till att dina medarbetare alltid har rätt uppsättning av verktyg och information baserat på behov och uppgift i din organisation. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med identitetshantering här.

Modernt & responsivt

Ett intranät baserat på SharePoint online är responsivt och mobilanpassat. Apparna i Microsoft 365 funkar i datorn, paddan eller mobilen. Du behöver inte lägga extra investeringar i att mobilanpassa eller utveckla appar. Du har det redan i din Microsoft 365 licens. Gränssnittet är enkelt och intuitivt att använda, för redaktörer som slutanvändare.

Integration Officepaketet

Ett plus och något som gör det lätt att göra rätt är också den nära integrationen med Officepaketet. Du sparar dokument från Word, Excel och de andra verktygen i sviten utan att behöva jobba med något annat gränssnitt.

Personligt innehåll

Du anpassar med enkla medel intranätet utefter användare. Det finns webbparts för webbsidor som visar personligt innehåll i form av de dokument inloggad användare senast arbetet med, vad personen i fråga valt att följa alternativt valt att tagga för att läsa eller ta del av senare. Du kan anpassa innehåll efter roll och målgrupp. Användarens gränssnitt och systembaserade texter/rubriker anpassas efter hens språkinställningar.

Söken är också kognitiv och sökresultat anpassas efter den användare som söker. Du kan använda olika appar och verktyg beroende på roll och målgrupp.

Microsofts verktygslåda

Microsofts verktygslåda är fullmatad med funktioner, många riktade mot specifika branscher och verksamheter. Du kanske- och många andra med dig- bara använder Exchange online och missar verktyg som SharePoint, Teams, Planner, Powerplattformen etc som skulle kunna bidra med stor verksamhetsnytta till dig och din organisation. Ofta hittar du det du behöver i de verktyg som finns och det är lätt att lägga till och använda i din digitala arbetsplats och i ditt intranät. Allt hänger ihop på ett bra sätt.

Säkerhet

Säkerhet i Microsoft 365 består av flera lager och olika delar. Microsoft 365 erbjuder en gedigen set up av verktyg för att du och din organisation ska kunna arbeta tryggt och säkert i molnet. Allt från trygg åtkomst till att skydda data och information ned på filnivå. Läs mer om det här.

Flexibelt och framtidssäkrat

Med ett intranät baserat på Microsoft 365 och SharePoint utan extra kodlager utanpå kan du vara trygg med att det är framtidssäkrat och kan dra fördel av alla uppdateringar och nya features Microsoft erbjuder.

 

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur du med ditt intranät och digitala arbetsplatslösning kan göra det lätt för dina kollegor att göra rätt? Hör då av dig till oss på Smartsmiling här.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.