Digital arbetsplats ditt intranät i SharePoint

Med ett intranät och en digital arbetsplats  byggt i SharePoint och Microsoft 365 kan du skapa en engagerande och skalbar arbetsplats. En  digital arbetsplats som ger dig stora möjligheter för  personalisering och en användarvänlig upplevelse.

Några fördelar är:

  • Ett intranät och digital arbetsplats i SharePoint och Microsoft 365 är tillgänglig från olika enheter och från olika platser. Responsivt och en bra verktygslåda i form av appar du kan använda. Logga in och arbeta säkert från olika platser och från olika enheter.
  • Du kan göra det lätt att göra rätt för dina användare – de har den access de ska ha. De kan bara göra de åtgärder de ska få efter roll och tillfälle. Olika former av behörigheter är användbara verktyg där publiken ibland bara ska kunna läsa innehåll och i ett annat fall ska kunna bidra med kommunikation och innehåll.
  • En digital arbetsplats och intranät i SharePoint integrerar bra med och kombineras med fördel med andra appar och verktyg i Microsoft 365, som t ex Planner, Teams etc. Det gör att du i hög grad kan ge olika målgrupper i din verksamhet just det stöd de behöver i sitt dagliga arbete. Microsoft erbjuder en rad verktyg och funktioner, det gör att du i din digitala arbetsplats och intranät kan ge användarna en anpassad verktygslåda för just deras behov.
  • Ditt intranät och digitala arbetsplats i SharePoint och Microsoft 365 bjuder på goda möjligheter för integration med andra system och plattformar. En stor fördel för att samla information och funktion tillgängligt med en inloggning. Kombinera med automatisering och rapportering mha av Powerplattformen.
  • Med ett intranät och en digital arbetsplats i SharePoint och Microsoft 365 kan du jobba med standardlösningar och har god tillgång till hjälp till självhjälp från Microsoft. Följer du standard kan du dra fördel av de uppdateringar och förbättringar som rullas ut löpande av Microsoft. Det finns gott om utbildningsmaterial och information som riktar sig till dig och dina användare.
  • Ett intranät och en digital arbetsplats i SharePoint och Microsoft 365 tillgodoser inte bara ett informations- och kommunikationsbehov- det ger dig verktyg och plattform för samarbete och dagligt stöd.
  • Med Sharepoint och Microsoft 365 har du dokumenthantering och verksamhetsstyrning med i paketet. Med Microsoft 365 har du videomöten, ringer samtal och hanterar du mejl i en och samma plattform. Du har också tillgång till Powerplattformen som ger så goda möjligheter till automatisering, analys och rapportering.

Det finns naturligtvis många fler fördelar än de listade ovan. När man börjar använda SharePoint och Microsoft 365 kan det ibland vara svårt att ”se skogen för alla träd”. Ta om möjligt del av andras historier och exempel och låt dig inspireras. Börja avgränsat och låt det växa och förändras successivt. Håll det enkelt och uppmuntra dina medarbetare att delta och komma med sina ideér och behov.

En sak är säker Microsoft 365 eller Office 365 är så mycket mer än att ”bara” flytta mejlen till molnet. Även om det i sig är en stor och bra fördel. Har du gjort den förflyttningen så stanna inte där utan fortsätt att utforska och använda de verktyg du nu har.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette har stor erfarenhet av lösningar i Microsoft 365 och SharePoint. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Är du nyfiken på hur just du kan komma igång men känner att du behöver stöd och hjälp? Tveka inte att höra av dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.