SharePoint-utbildning

Smiling Workplaces tar emot studenter från EC Utbildning

Vi på Smiling Workplaces är glada att välkomna ytterligare studenter från EC Utbildning . Nu ansluter en grupp om fyra studenter som är på sitt första år av en tvåårig utbildning för att bli SharePoint utvecklare. Praktiken kallas LIA 1 och sker till största del på distans. Vi har goda erfarenheter av att ta emot LIA-praktikanter från denna typ av utbildningar och tycker det är berikande och roligt för alla parter.

Studenterna lär  sig bla om SharePoint, SharePoint Framework, SharePointapplikationer, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, TypeScript, React, C# etc under utbildningen, Vi försöker hjälpa dem med uppgifter och coachning som knyter an till det utbildningens olika delar i sin praktik hos oss.

Samarbeta digitalt

Vi samarbetar digitalt med våra praktikanter på samma sätt som vi samarbetar internt eller med våra kunder. Det blir på många sätt en bra övning för studenterna då det är nära hur vi även arbetar som konsulter och rådgivare.

Microsoft Teams är den dagliga kanalen där vi förutom att chatta håller möten och delar information. Vi ska även passa på att testa och utvärdera att använda Microsofts Whiteboard App i Teams. Läs Microsofts guide om det här.

Andra Micosoft Appar vi ofta använder förutom Office-apparna  och Teams i vårt samarbete är t ex Planner och  OneDrive,

Microsoft 365 gjort för modernt samarbete

Det finns stöd för att samarbeta på många olika sätt i Microsoft 365. För delning och samarbete i filer kan man använda  OneDrive eller SharePoint. Med Microsofts verktyg möjliggörs moderna arbetssätt. Användarna kan logga på arbeta från vilken enhet de vill och det moderna gränssnittet är responsivt. Oavsett om man använder en bärbar dator eller en mobil enhet kan man enkelt delta i möten online, dela Office-filer i realtid och vara produktiv.

Vi ser fram emot att lära känna våra studenter under deras praktikperiod under våren, Under tidigare praktikperioder har vi tillsammans  med studenter gjort spännande projekt inom olika områden. Några av dessa ska vi nu försöka återvända till, ett sånt område är AI för den digitala arbetsplatsen.

 

 

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette har stor erfarenhet av lösningar i Microsoft 365 och SharePoint. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.