Microsoft Teams

Microsoft Teams används nu av fler organisationer än konkurrenten Slack

Analysföretaget Spiceworks har släppt en rapport där man gjort en undersökning bland 901 organisationer i Nordamerika och Europa. Syftet med rapporten var att undersöka vilka samarbetsverktyg som används mest.

Rapporten visar att 21 procent av företagen i undersökningen använder Microsoft Teams och 15 procent använder Slack. Det samarbetsverktyg som används mest är Microsoft Skype som 44 procent av företagen använder. Den kraftiga ökningen av Microsoft Teams beror till stor del av att samarbetsverktyget finns tillgängligt utan extra kostnad för Office365-användare.

Microsoft Skype behåller en tydlig ledning i undersökningen, men nu kommer Microsoft att lägga ännu mera kraft på att göra Teams till standard för kommunikation i Office365. Det kommer innebära att många organisationer kommer att testa appen under 2019. Vilket förmodligen resulterar i att användandet kommer att fördubblas närmaste tiden.

– Att Microsoft Teams nu används av fler organisationer än Slack blir jag inte förvånad över. Microsoft driver Office365 applikationerna starkt framåt på ett innovativt sätt. Många av våra kunder använder idag Teams, vilket genererar en ökad effektivitet i kommunikationen och en stor kostnadsbesparing jämfört med Slack. Det är också positivt att Teams sparar datan i EU, vilket Slack inte gör. Fokuset på att Microsoft gör Teams till den primära appen för kommunikation i Office365 är väldigt positivt. Säger Jimmy Boqvist, utvecklare och rådgivare hos Smartsmiling AB.

Microsoft Teams

Microsoft Teams är en chatbaserad samarbetsprodukt vars huvuduppgift är att underlätta samarbete och främja produktivitet. Du kan hålla ljud-, video- och webbkonferenser och chatta med andra användare i eller utanför organisationen. Du kan även samarbeta i dokument och dela filer med Office 365-appar som Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint och Power BI.

Vill ni veta mer om Teams? Kontakta oss