Kontrollerad identitetshantering ett plus

Med en kontrollerad och automatiserad identitetshantering vinner du och ditt företag flera fördelar.

  • Förbättrad IT-säkerhet
  • Tidsbesparing för flera parter- beställare, användare som IT-avdelning
  • Smidigare Onboarding där den anställde har rätt set-up och åtkomst till system och verktyg från dag 1
  • Kontroll och överblick över accesser och behörigheter.
  • Enklare förvaltning- och ändringshantering

Använd roller

Om du definierar rollbaserade rättigheter blir det lättare att kontrollera åtkomsterna. Låt användarna ansöka om roller som ger dem den access de behöver kopplat till deras arbetsuppgifter och ansvarsområden. Om behovet förändras behöver du bara uppdatera informationen kopplat till rollen i din identitetshantering istället för på de enskilda användarna.

Kontrollerad identitetshantering- från ax till limpa

Med en automatiserad identitetshantering kan du ta hand om en användares identitet hela vägen, från anställning, och förändring av roll till avslut. Du har koll på hela livscykeln och undviker oönskade överraskningar kring konton, access och behörigheter. Livscykeln är inte bara On- eller offboarding utan ska täcka upp och hantera förändringar under en anställning.

​Tilldelning av identitet – inte en IT-fråga

Även om IT ofta är utförare och tillhandahåller ett verktyg och stöd för en kontrollerad identitetshantering,så är frågan om vem som ska ha access och varför- en verksamhetsfråga.  Med en förankrade roller och identifierade behov så kan du automatisera access och tilldelning baserat på din verksamhets affärsregler.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just dig? Läs mer om våra tjänster eller Kontakta oss!

Publicerat av:

Rikard Boström är entreprenör med över 25 års erfarenhet inom IT-konsultbranschen och är en av grundarna av Smartsmiling.
Rikard är delaktig i bolagets strategier, försäljning och projektleveranser.