fördelar med intranät sharepoint - bild på laptop

Intranät i SharePoint

Programmen Excel, Outlook och Word i Microsoft 365  känner de flesta till och använder, men  SharePoint och dess möjligheter är det tyvärr en del som missar. SharePoint erbjuder intranät, dokumenthantering, ett modernt anpassat användargränssnitt och har väldigt mycket användbar inbyggd funktionalitet i form av webbdelar och appar.

Sidorna är också väldigt lätta att anpassa i layout och man jobbar med sektioner och kolumner. Flera av webbdelarna går också att både anpassa utseendemässigt som funktionsmässigt vilket ger ännu mer möjlighet till anpassning och variation i ditt SharePoint intranät. Tema och CSS tillsammans med logga för ditt varumärke.

 

Moduler i ditt SharePoint intranät

Våra intranät som är byggda med SharePoint är fullt kompatibla med Office 365, framtidssäkrade och håller användarna i fokus. SharePoint och apparna i Microsoft 365 gör det enkelt att skapa och dela information, hitta relevant innehåll  samt samarbeta. För mindre företag passar oftast Intranät360 som är en färdig lösning att starta med och sedan kan  anpassas vidare efter behov. Vi har även ett antal moduler som matchar typiska verksamhetsbehov, t ex avtalshantering, Onboarding och QMS (kvalitets och verksamhetssystem).

qms-kvalitetssystem sharepoint - bild på skärm

Modulen QMS

Automation och integration

I lite större organisationer adderar vi ofta på Power Automate och API-lösningar då man ofta har mer data och komplicerade behov. Man kan idag ganska enkelt automatisera processer och koppla ihop externa applikationer och system med sitt SharePoint intranät i Microsoft 365. Signering, godkännanden, rapporter och rapportdata är några exempel.

Digitalisera med ditt SharePoint intranät

Med ett intranät och digital arbetsplats i SharePoint  lägger du grunden för nyttja möjligheterna med digitalisering. Microsoft 365 erbjuder en gedigen verktygslåda att använda till ditt intranät i SharePoint.

Med ett SharePoint intranät kan du t ex:

  • Bygga upp intranät med webbsidor,  dokumentbibliotek och listor.
  • Lägga till webbdelar  och även teman för att anpassa innehåll och utseende.
  • Använda anpassade sajter och mallar efter behov, roller, och målgrupper.
  • Hantera processer, rutiner och uppgifter med arbetsflöden, formulär och listor
  • Arbeta från PC, Mac eller mobil enhet.

Migrera till ett SharePoint intranät

Sitter du idag med information och kommunikation spritt i olika applikationer och system? Migrera till och börja använda ett mobilt intranät i SharePoint Online. Då får du en tillgänglig digital arbetsplats som går att anpassa efter dig och din verksamhets olika behov. Ett intranät som inbjuder till samarbete och samverkan.

 

Om SharePoint

Vad är SharePoint – video 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Kontakta oss om SharePoint och intranät.
Så hjälper vi dig och din verksamhet att komma igång och dra nytta av både SharePoint och intranät i Microsoft 365. Vi har många goda exempel att dela med oss av.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.