One Identity – Job queue tips

Ibland kan det hända att ett jobb ”fryser” i Jobbkön (Job queue), kanske skrev du in felaktiga anslutningsuppgifter eller så är logiken felaktig. Vanligtvis kan man högerklicka och välja hur processen ska avslutas; med status error eller success. Problemet är när det finns mängder av frusna jobb, det kan hända att något blivit triggat för varje anställd och då kan du exempelvis ha 500 frusna jobb.

Ta bort frusna jobb

För att ta bort dessa jobb så använder du ctrl+shift för att markera dessa, sedan kör du CTRL-D och klickar på ”Yes” i bekräftelse-rutan.

Starta jobb direkt

Det kan även finnas händelser då man vill exekvera ett jobb direkt utan att vänta, det kan exempelvis vara användbart om man vill initiera en deferred operation (ett objekt som det planeras förändring för) direkt. Likt borttag markerar du jobben du vill starta och kör sedan CTRL-S. Du kommer då se att värdet i kolumnen ”Start time” har rensats.

Publicerat av:

Erik Sjögren

IAM/IGA-specialist erik.sjogren@smartsmiling.se +46 761 62 17 55

Erik är utbildad högskoleingenjör inom datateknik. 2013 erbjöd Smartsmiling ett exjobb som verkade intressant, och det var då han fick upp ögonen för automation och digitalisering. Idag är han en del av tvärfunktionella team som tillsammans utvecklar tekniska lösningar samtidigt som vi är med i kundens agila transformation.
”Det bästa med Smartsmilingär bredden av kompetens som finns och möjligheten att få ta sig an nya projekt och utmaningar, vilket är en drivkraft för mig”