Office-365-intranät

Office 365 intranät

Genom att välja SharePoint och Office 365 som plattform kan du ge dina medarbetare ett modernt och uppdaterat intranät.

Modernt och uppdaterat

Varför krångla till saker när du kan få så mycket med på köpet i ditt moderna intranät i SharePoint O365? Plattformen erbjuder de funktioner och tillgodoser de behov man idag har på sina arbetsplatser. Söker du efter ett intranät som är nåbart på flera sätt, som är mobilanpassat, som underlättar och uppmuntrar samarbete men som ändå är både säkert och användarvänligt? Ja då har du kommit rätt. Allt det och lite till erbjuds via Microsofts plattform för produktivitet, effektivitet och samarbete. Det moderna, uppdaterade intranätet baserat på SharePoint och Office 365.

Enkelt och flexibelt

Med färdiga sajtmallar, webbdelar och appar erbjuder SharePoint och O365 en väl anpassad plattform för ditt intranät. Du kommer snabbt igång och kan enkelt anpassa funktion och tillgänglighet utefter din verksamhets olika behov.

Med ett användargränssnitt som är responsivt och ett antal appar så är det också tillgängligt på olika typer av enheter. Användarna kan själva välja hur de vill nyttja verktyg och stöd efter situation och behov. För säljaren eller montören ute på fältet är mobilen förstahandsvalet medan en läsplatta eller datorn är det ideala för några andra typer av användare eller roller.

Det moderna gränssnittet gör det också enkelt för de som presenterar information att anpassa form och utseende. Att samarbeta och kommunicera i olika grupperingar och målgrupper blir en självklarhet. Användarvänligt med smarta funktioner som hjälper mig som användare på olika sätt. Allt från smarta funktioner i dokument som till anpassade vyer och funktioner för mina behov. I ett intranät baserat på SharePoint och O365 är möjligheterna många. Klicka på respektive länk för att lära dig mer.

Inbyggt stöd för integrationer med och kopplingar till andra system adderar ytterligare nytta i ditt intranät baserat på SharePoint och O365.

Myter och föreställningar

Ofta får man höra påståenden som att det är svårt eller krångligt att arbeta i SharePoint. De som säger det är ofta de som inte använt plattformen alls eller de som använt de tidigaste versionerna av plattformen. SharePoint för 10 år sedan var fildelning, SharePoint och Office 365 idag är en modern och uppdaterad samarbetsplattform. Med stöd för både produktivitet som mer upplevelsebaserad information och kommunikation.

Lär t ex mer om hur du kan skapa och arbeta med gruppwebbplatser här.

Best practise

För oss på Smiling Workplaces är det viktigt att alltid hålla oss till Microsofts rekommendationer och sk best practise. Därför ser vår intranätpaketering med Intranät360 och dess moduler ut som den gör. Vi bygger inte på tunga produkter och lager ovanpå SharePoint utan vi arbetar med mindre pusselbitar och alltid med så mycket SharePoint standard som möjligt.

I de fall vi bygger webbdelar och appar gör vi det alltid utefter de riktlinjer för SharePoint Framework Microsoft anger. År av erfarenhet har fått oss att inse värdet och fördelen med den strategin för att alltid kunna ha en av Microsoft supporterad SharePointmiljö.

En annan fördel med att respektera och förhålla sig till sk best practise är att vi vet att vi alltid kan hantera de uppdateringar och nya funktioner som Microsoft kontinuerligt rullar ut i SharePoint Online och O365. Likaså kan vi låta våra kunder ta del av de uppdateringarna i samma takt som de rullas ut av Microsoft. Man behöver inte vänta på att vi ska göra någon typ av installation eller uppgradering.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette har stor erfarenhet av lösningar i Microsoft 365 och SharePoint. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.