Microsoft Teams

Nyheter i Microsoft Teams

Microsoft Teams är en chatbaserad samarbetsprodukt vars huvuduppgift är att underlätta samarbete och främja produktivitet. Du kan hålla ljud-, video- och webbkonferenser och chatta med andra användare i eller utanför organisationen. Du kan även samarbeta i dokument och dela filer med Office 365-appar som Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint och Power BI. Läs mer om Teams här.

Som med alla Office 365-tjänster utvecklar Microsoft även Teams fortlöpande. Några nytillkomna funktioner vi vill tipsa om är:

Inspelning av möten och automatisk utskrift till text

Det gick att göra i Skype tänker ni och ni har rätt! Problemet var att hitta videofilen som var begravd i ert filsystemet efter att mötet var klart. För att andra skulle kunna ta del av videon var man tvungen att dela videofilen via mail eller liknande. Möten i Teams kan nu spelas in direkt från applikationen. Sedan sparas filen automatiskt i Microsoft Stream och blir tillgänglig samt sökbar.

Från Stream kan du enkelt dela filmen med andra och få t.ex. automatiska undertexter. När en film sparas i Stream tolkas det som sägs i videon automatiskt och sparas i klartext (s.k transkribering) vilket gör att ni kan söka efter det som sagts i videon. Förutom att se det inspelade mötet kan ni alltså ta del av och söka i en utskrift av det samma.

Live events – direktsändningar i Teams

Nu kan man köra Live events direkt från Teams. Lösningen annonserades i juli 2018 som en preview och finns nu tillgänglig för användare av Office 365. Samtidigt som ni sänder ett direktsänt videoevent i Teams kan användare kommentera eller ställa frågor om det som sker under sändningen. Lösningen bygger på en kombination av Teams och Yammer där själva kommentarsdelen görs i Yammer. De som sköter sändningen har möjlighet att se vilka kommentarer och frågor som kommer in under sändningen och kan adressera dessa. När sändningen är klar kan diskussionen fortsätta i Yammer.

Background blur

Har du en whiteboard med innehåll bakom dig som du inte vill visa för din motpart eller jobbar du hemifrån ibland vill undvika att dina kollegor ser hur stökigt ni har det hemma? Lugn! Nu kan du slå på Background Blur. Med Background Blur bibehålls skärpan på dig samtidigt som allt runtomkring blir suddigt.

Vill ni veta mer om Teams?

Kontakta Mario Kovacevic på 076-110 32 00 eller mario.kovacevic@smartsmiling.se