Microsoft SharePoint 2019

Microsoft SharePoint 2019

Microsoft SharePoint 2019 representerar en helt ny generation av SharePoint. En modern plattform med moderna upplevelser för användarna. Vilket skapar förutsättningar för ett intranät eller digital arbetsplatslösning som är:

  • Mer tillgängligt
  • Mer intelligent
  • Personligt baserat på dina aktiviteter och det innehåll du arbetar med

SharePoint 2019 fokuserar på användarupplevelsen, innehåll via alla enheter och devices samt på skalningssäkerhet och compliance. Det tillsammans med synkoperingsfunktionen för OneDrive gör Microsoft SharePoint 2019 till ett  mycket starkt alternativ för allt samarbete och delning av information.

Nya användarupplevelser

Microsoft SharePoint 2019 innehåller innovationer i användarupplevelser från SharePoint Online, med många förbättringar från Office 365 som mobilitet, dokumentbibliotek, navigeringsstruktur, kommunikations- och samarbetsupplevelser m.m.

Fokusen på mobilitet är stor i Microsoft SharePoint 2019 för att säkerställa att du har tillgång till den information du behöver, oavsett vilken skärm du väljer att arbeta från. Tekniken för att möjliggöra åtkomst från flera enheter kallas modern experience. Modern experience innebär att SharePointkomponenter skalar om automatiskt så att de fungerar oavsett enhet (mobil, läsplatta, dator). Följande är nytt och baseras på modern experience i Microsoft SharePoint 2019:

SharePoint Home

SharePoint Home är en samlingssida där ni kommer åt siter inom er organisation samt får nyheter från de siter ni följer. Dessutom kan ni skapa nya webbplatser från SharePoint Home – om administratören har aktiverat möjligheten att göra det.

Läs mer om SharePoint Home här.

Listor och bibliotek

Modern experience på listor och bibliotek innebär att ni kan arbeta snabbare och effektivare oavsett vilken enhet ni använder. Med det uppdaterade gränssnittet som liknar OneDrive blir det enklare att ladda upp filer i webbläsaren. Standardlistorna och biblioteksupplevelsen är optimerade för de vanligaste uppgifterna, så att användare kan kopiera och flytta filer med hjälp av kommandofältet, samt ”fästa”dokument, lägga till filer som länkar, filtrera och sortera enkelt och tillämpa formatering på kolumner.

Läs mer om skillnaden mellan klassiska och moderna listor och bibliotek här.

Team sites och Communication sites

När ni skapar en moderna teamsite/gruppwebbplats får ni automatiskt nyheter för siten, snabblänkar samt en tydlig överblick över vad som senast hänt på siten. Communications sites eller kommunikationswebbplatser är en plats för att dela nyheter, visa en historia eller sända ett budskap till andra personer. Den innehåller en ny webbdel som kan visa upp till fem objekt med bilder, text och länkar för att uppmärksamma det viktigaste innehålletLäs mer om moderna team sites här.

Kommunikationswebbplatser är nya för SharePoint 2019. Från en kommunikationswebbplats kan ni publicera nyheter, rapporter, statusuppdateringar mm på ett attraktivt sätt.

Läs mer om moderna kommunikationssiter här.

Nya sidtyper och webbdelar

De nya moderna sidtyperna i Microsoft SharePoint 2019 gör det enklare och snabbare att bygga upp snygga och responsiva sidor. Även webbdelarna i SharePoint finns i modernt utförande vilket gör att de fungerar utmärkt på alla enheter. Nytt på moderna sidor är att de har inbyggd kommentarsfunktionalitet. De nya sidorna är byggda med webbdelar som kan anpassas efter behov. Användare kan bland annat lägga till dokument, bädda in video, bilder, webbplatsaktiviteter och Yammer-flöden. Användare kommer att kunna använda Excel, Word och PowerPoint-dokument och även integrera videoinnehåll.

Läs mer om moderna sidor här.

Sök

Sökupplevelsen är uppdaterad i Microsoft Sharepoint 2019 där användarna ser resultatet innan man börjar skriva och resultaten uppdateras när man skriver. Även på sökresultatsidan är förbättringar gjorda i form av en bättre översikt över sökresultat som är grupperade efter typ.

 

Vill ni uppgradera ert nuvarande intranät till Microsoft Sharepoint 2019?

På Smiling Workplaces har vi flera års erfarenhet av att uppgradera SharePoint-intranät. Vi har färdig metodik, rutiner och verktyg för att göra uppgraderingen så smidig som möjligt. Uppgradera till Microsoft Sharepoint 2019.

Vill du veta mer om nyheterna i Microsoft SharePoint 2019? Välkommen att kontakta Magnus Forsmark på telefonnummer 070-552 50 20 eller på magnus.forsmark@smartsmiling.se