Office365-intranät

Fördelarna med ett Office 365 intranät

Vad är ett Office 365 intranät? Vilka är egentligen fördelarna och varför? Här tänkte vi titta lite närmare på några av fördelarna ett intranät i Office 365 ger. Några saker som man direkt kommer att tänka på är följande:

  • Det är enkelt att använda då de flesta av användarna redan känner igen och är välbekanta med Officepaketet.
  • Med ett Office 365 intranät- som er digitala arbetsplats- ges möjligheten att anamma ett modernt arbetssätt. Anpassade appar och molnbaserade tjänster gör er både flexibla som produktiva.
  • Med Office 365, en molnbaserad tjänst, får ni tillgång till produktivitetsverktyg när som helst och på vilken enhet som helst.
  • Valfrihet, det finns anpassade abonnemang och licenser efter olika behov.
  • Bättre kontroll över IT-budgeten.
  • OneDrive med 1 TB per användare för lagring delning av filer.

Vår paketering för intranät bygger på Office 365 och är därför också ett framtidssäkrat intranät. Ni tar fortlöpande dela av uppdateringar, förbättringar och nya features. Ett Office 365 baserat intranät ger ett modernt gränssnitt med moderna funktioner.  Ett Office 365 intranät gör det enkelt för er att skapa, dela, hitta och samarbeta. Läs mer om att ha ditt intranät i Office 365.

Flexibilitet ett plus i Office 365

Den flexibilitet ett intranät i SharePoint Online och Office 365 ger är svårslaget. De olika apparna, tjänsterna och funktionerna som ingår gör att ni kan tillgodose och möta många olika målgruppers behov. Både funktionsmässigt med olika ändamålsenliga features. Men också i hur och med vilka enheter man når arbetar på intranätet och i den digitala arbetsplatsen. Det inbyggda stöd och de funktioner som finns täcker många olika behov och användarscenarion.

Connectorer i SharePoint och API:er gör det också lätt att integrera med andra system och verktyg i  er organisation. Goda möjligheter som följer med plattformen utan kostsam programmering eller utveckling.

I en organisation kan man också kombinera olika typer av Office 365 abonnemang efter de behov man har (finns vissa begränsningar gällande licenser på abonnemangsnivå – läs mer här). Det finns även ett antal tilläggstjänster i Office Store som ger ytterligare möjligheter.

Office 365 intranätet ett smörgåsbord

Med ett Office 365 intranät får man så mycket mer än ”bara” en informations- och kommunikationsplattform. Från verktyg och program som i officepaketet till lösningar för både mejl, möten och effektiv filhantering. Utmärkta tjänster och appar för effektivt och produktivt samarbete. Lösningar för säkerhet, sekretess och efterlevnad. En verktygslåda för olika användargrupper och dimensioner i en organisation. Det är också därför vi valt en paketering- Intranät 360– och moduler baserat på Office 365 och SharePoint Online.
Läs mer om de olika tjänster, program och produkter sin ingår i Office 365.

Vill ni ha hjälp med att komma igång med Office 365 så kontakta oss! Förutom våra paketerade tjänster i den svit vi kallar Workplace Experience så erbjudet vi rådgivning och utbildning i plattformen. Har ni redan kommit igång med Office 365 och vill veta hur ni  kan optimera ert användande så kan vi hjälpa till. Läs mer här om hur vi hjälper Barilla optimera sitt intranät i Office 365.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette har stor erfarenhet av lösningar i Microsoft 365 och SharePoint. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.