Combined Excellence förvärvar Dynamo

Combined Excellence förvärvar Dynamo, en av Nordens ledande aktörer inom mobil apputveckling. För Smiling Workplaces som tillhör koncernen Combined Excellence är detta mycket positivt, att vi nu får ett spetsbolag i koncernen inom apputveckling kommer stärka våran affär.

DYNAMO var ett av de första svenska bolag som började utveckla appar när Apple lanserade sin App Store för drygt 10 år sedan. De sista åren har bolaget vuxit snabbt och även hunnit med att knoppa av det snabbväxande fintechbolaget ”Kaching”. DYNAMO har varit och är framgångsrika med att attrahera blytunga mobilutvecklare, många med internationell erfarenhet och bolaget har även varit drivande i den heta debatten kring Migrationsverkets regler kring arbetskraftsinvandring.

DYNAMO Consulting AB är en av de ledande aktörerna inom mobil apputveckling. Bolaget har idag drygt 40 utvecklare, samtliga baserade i Stockholm. Bakom bolaget återfinns bl.a. entreprenörerna Mathias Plank, Richard Båge, Rustan Panday, Daniel Soussan. Även investeraren Peter Sandberg finns med i ägarkretsen.

– Som mest var det över 30 olika nationaliteter som arbetade på vårt kontor i centrala Stockholm. När vår stjärnutvecklare Tayyab Shabab utvisades från Sverige, för att en tidigare arbetsgivare hade betalt in för lite pension, så valde vi att protestera högljutt, säger Jörgen Eng, VD på DYNAMO.

Eko-system av expertbolag

– DYNAMO, med sin unika spetskompetens inom mobilutveckling blir ett välkommet tillskott i vårt digitala pussel och eko-system när vi bygger vidare för att skapa en heltäckande erbjudandekarta av expertbolag. Vi arbetar för att, via våra expertbolag, erbjuda våra kunder det yttersta inom digitalisering. Vårt fokus är att skapa ett komplett ekosystem av digitaliseringsexperter med fokus på att kunna leverera nya möjligheter som en förflyttning till vad framtidens datadrivna affärsmodeller erbjuder, säger Niklas Hellberg, ordförande för Combined Excellence.

– Med förvärvet av DYNAMO stärker vi vårt erbjudande inom mobilutveckling och vårt segment ”Digital Experience” där vi även fortsättningsvis har ambitionen att fortsätta växa snabbare än marknaden. Vi stärker även vår närvaro i Stockholm med sina dryga 40 utvecklare, fortsätter Niklas Hellberg.

Fokus på expertbolag

– Vår modell med entreprenörskap i samverkan samt fokus på expertbolag med tydliga spetserbjudanden är en framgångsfaktor. En framgångsfaktor som allt fler kunder ser som en styrka men också något som framångrika bolag ser som en framtida plattform att fortsätta växa sina bolag inom. Vår affärsmodell är ett modernt sätt att förhålla sig till den snabba förändringstakt vår bransch har. Vi ser olikheterna i våra bolag som en styrka både när det gäller att attrahera framtidens talanger samt ett naturligt sätt att klara av snabb förändring och innovation, säger Oskar Godberg, VD för Combined Excellence.

Läs mer om nyheten i pressforumet hos Combined Excellence