Sharepoint-tips

5 tips som ökar effektiviteten på ditt intranät

Mobilitet med AI stöd

Moderniseringen av SharePoint är en effekt av att Microsoft har ett stort fokus på användarupplevelsen. Moderna SharePoint är byggt för en mobil upplevelse, för att stödja alla enheter genom att moderna SharePoint är responsiv.

För att öka produktiviteten ännu mera hos användarna så kan man med enkelhet ladda ner mobilappen Microsoft SharePoint, på Appstore eller Google Play. Den mobila lösningen underlättar och hjälper dig därför att på ett enkelt sätt hitta:

  • Filer
  • Nyheter
  • Platser och personer som är anpassat för dig och din organisation m.m.

Den mobila lösningen bygger på AI som bygger upp en förståelse för vad du arbetar med, hur du arbetar och hur dina kollegors arbete är relaterat till dig. Därför får man en stor nytta av AI och den smarta tekniken.

Smarta moduler

Intranät som är byggda på Office 365 och SharePoint kan anpassas på ett effektivt sätt genom att implementera smarta moduler på intranätet. För att effektivisera för medarbetarna och hjälpa dem i sitt arbete.

Färdiga moduler implementeras enkelt på intranätet och bara på ett fåtal dagar har man lyft intranätet till en ny nivå för ett ökat fokus på att stödja medarbetarna i vardagen.

Som exempel på smarta moduler är På Jobbet en lösning, som hjälper de anställda med att snabbt hitta relevant information kring sin anställning på ett och samma ställe. Till exempel använder våran kund Barilla denna modul.

Samarbeta modernt

Microsoft Teams är en komplett lösning som hjälper dig att enkelt samarbeta i organisationen genom Office 365. Microsoft Teams är mobilt och fungerar på alla enheter och lösningen skapar möjligheter för:

  • Chatt och onlinemöten. Håll ljud, video- och konferenser och chatta med vem som helst i eller utanför organisationen.
  • Redigera och dela filer med Office 365 appar som Word, Excel, PowerPoint, OneNote m.fl.
  • Integrera appar från Microsoft och partnertjänster från tredje part och skräddarsy processer för ökat samarbete och produktivitet.

Användarupplevelse

Fokusera på användarupplevelsen och gör intranätet enkelt för medarbetarna att använda i vardagen. Personalisering är nyckeln till att ge medarbetarna den information som användaren behöver för att slippa leta efter relevant information. Intranätet ska tillhandahålla information baserat på de anställdas roll, plats och intresse.

Utbildning är också en viktig faktor till att användarna förstår hur man kan använda SharePoint och Office 365 för att få en effektiv vardag.

Digitalisera manuella processer

Många organisationer hanterar fortfarande många av sina processer med papper och penna. Att analysera vilken digitaliseringsgrad man har som bolag är viktigt, för att hitta ett nuläge och ett önskat läge. Därför rekommenderar vi alltid våra kunder en analys för att kartlägga detta.

Sammanfattningsvis kan man med hjälp av intranät på SharePoint och Office 365 starta digitaliseringen på allvar, genom att nyttja plattformens styrka i att kunna stödja medarbetarens vardag på ett effektivt sätt.