Tips-Microsoft-Teams

5 smarta tips i Microsoft Teams

Microsoft Teams är en produkt som har massvis med bra funktionalitet för att stöda medarbetarna i vardagen. För att kunna arbeta på ett smart sätt krävs det att du lär dig hur funktionaliteten fungerar. Som användare är det viktigt att du får utbildning i vad du kan göra i produkten för att få förutsättningar att arbeta på ett smart sätt i din vardag.

Teams roboten

Om du har någon fråga om Teams och behöver hjälp så kan du använda roboten som finns för att hjälpa dig. Roboten är en smart funktion som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt i vardagen som ett stöd.

Gå till chattlistan och skapa ett nytt meddelande till T-Bot. Då kan du skriva din fråga direkt i chatten och roboten svarar dig direkt. I nuläget hanterar roboten engelska, franska, tyska och spanska. Teams roboten kommer framöver på svenska.

Dölj bakgrunden i videomöten

En väldigt bra och användbar funktion om du arbetar på ett kontor i öppet kontorslandskap eller vill dölja bakgrunden om du har ett möte när du är på språng. Därför kan du använda funktionen bakgrundsskärpa på ett smart sätt för att dölja miljön i videomötet.

För att aktivera funktionen under möten klickar du på ”3 prickar på samtalsmenyn”.

Skapa undersökningar, omröstningar och enkäter

Skapa undersökningar, omröstningar och enkäter på ett enkelt sätt i Teams. För att samla in feedback eller mäta hur nöjd personalen är. Funktionen Microsoft Forms är enkelt att använda så det går snabbt att skapa en bra undersökning.

Microsoft Forms samlar in svar i realtid och ger automatiskt diagram för att visualisera datan.

Tagga personer

Använd funktionen @namn för att tagga personer så att de lägger märke till ditt meddelande. Skriv @ följt av personens namn eller e-postadress och markera. Då får personen en avisering i sin aktivitetsfeed om konversationen.

Anpassa aviseringar

Genom att anpassa aviseringar kan du vara helt uppdaterad om vad som händer i Teams. Här kan du anpassa aviseringar genom att aktivera och inaktivera. Men också anpassa hur och när du vill få aviseringar. Med andra ord bygger du upp den struktur för aviseringar som du själv önskar.

Klicka på din bild i högra hörnet, välj inställningar och sedan aviseringar. Där kan du anpassa flertalet inställningar.